Шпиталь мобільної хірургії

  • Home
  • Шпиталь мобільної хірургії
Мобільний шпиталь

Шпиталь мобільної хірургії

22.12.2022 admin Comments Off
Мобільний шпиталь

23 грудня волонтери Благодійного Фонду «ім. Бориса Возницького» урочисто передали представникам Міністерства оборони України виконаний мобільний шпиталь польової хірургії. Він вже слугує медикам для виконання хірургічних операцій підвищеної складності у місцях безпосередньої близькості від бойових дій. 

Проект здійснено за підтримки і фінансування канадських та американських партнерів: Tyingvines USA в особі президента Melissa Mitchell та ICROSS Canada та її президента Dr. Bridget Stirling.

Від початку реалізації проекту, він перебував під патронатом Командувача Медичних сил Збройних Сил України, бригадного генерала медичної служби – Тетяни Миколаївни Остащенко.  Консультаційну підтримку здійснювали лікарі-фахівці Військово-медичного клінічного центру західного регіону МОУ. 

Використовуючи конструкцію контейнера, яку було укріплено та утеплено, ми створили максимально автономний об’єкт для військово-польової хірургії, який може працювати без підключення до живлення протягом 3-4 днів (2 потужних генератора, дизельний бак на 300л, акумуляторні батареї), а також забезпечена ємностями водопостачання та водовідведення. Функціонує ефективна система кодиціювання, вентиляції та розведення електрики під медичне обладнання. Нашими майстрами, волонтерами Фонду, розроблено також розбірну систему пандуса для важкохворих пацієнтів.

Мобільний Шпиталь складається з повноцінних оглядової та операційно-санітарної кімнат, душової кабіни та міні-лабораторії. Внутрішні поверхні вкриті волого- та зносостійкою фарбою.

В наповненні шпиталю присутнє сучасне медичне обладнання: апарат штучної вентиляції,  кисневий концентратор, мультипараметричний монітор, портативний хірургічний аспіратор, інфузійний шприцевий насос, електрохірургічний апарат, паровий стерилізатор інструментів. За допомогою лікарів-консультантів встановлено зручну модель операційного столу та потужну операційну лампу.

Військові лікарі, які були консультантами цього проекту, вважають, що цей мобільний Шпиталь не має на сьогодні аналогів в Україні серед подібних мобільних медичних конструкцій. Сподіваємось, що наш Шпиталь дуже скоро зможуть оцінити військові медики на практиці, а ми, тим часом, будемо працювати над випуском наступних, ще більш вдосконалених шпиталів (з огляду на здобутий досвід), щоб, по можливості, забезпечити потреби Міністерства Оборони України та врятувати якомога більше життів героїчних українських воїнів.